Нашият сайт използва бисквитки

Търсене на продукти

КлиВенТо и ТермоПроектСтрой проведоха семинар, посветен на отоплението с биомаса и новите серии пелетни горелки

КлиВенТо и ТермоПроектСтрой проведоха семинар, посветен на отоплението с биомаса и новите серии пелетни горелки

За отопление с пелети започна да се говори от 2010 г.

Първите пелетни горелки с мощност от 14 до 34 kW, произведени от Ferroli и представени от КлиВенТо бяха предназначени за битовите потребители.

Много от клиентите оцениха предимствата на отоплението с пелетна горелка пред отоплението с твърдо гориво:

  • Възможност за настройване на режимите на отопление чрез седмичен програматор
  • Автоматизиране на горивния процес
  • Автономността на работа на пелетните горелки
  • Лесно и бързо зареждане с гориво и почистване
  • Екологично чисто отопление

С цел да отговори на изискванията на клиентите Ferroli произведе първия комбиниран чугунен котел за изгаряне на твърдо гориво и пелети. Котелът е с две врати, които са едновременно монтирани. Преминаването от изгаряне на дърва и въглища към функциониране на пелетната горелка и отопление с пелети е изключително лесно и се извършва за броени минути. Нуждата от комбинираните котли беше продиктувана от запасите с твърдо гориво на клиентите, както и от недостига на пелети.

Следващата стъпка в развитието на пелетните горелки беше създаването на пелетни горелки с по-големи мощности. Ferroli произведе по-мощна пелетна горелка с мощност 30-55 kW.

Какви са тенденциите в момента?

Приложението на пелетните горелки е все по-широко. Евтиното гориво (пелетите) и увеличението на цените на дизел и газ са причината за засилен интерес към пелетни горелки с големи мощности. Дълго време производителите на пелетни горелки предлагаха решения с мощности до 50-60 kW.

На семинара организиран от ТермоПроектСтрой и проведен с участието на специалисти от ОВК сектора, представители на КлиВенТо (дългогодишен партньор и доставчик на пелетни съоръжения) представиха пелетни горелки Ecolinex с мощности до 1 000 kW.

Индустриалните пелетни горелки са подходящи за отопление на обществени и промишлени сгради. Горелките са оборудвани с уникална патентована система за механично самопочистване и могат да изгарят пелети от дървесина, агро пелети (от слама и слънчогледови люспи), както и костилки.

Бяха представени и пелетни горелки Ecolinex подходящи за адаптиране към съществуващи котли с нафтови и газови горелки. Горелките са с почистваща система, която изхвърля минимум 95 % от пепелта и предотвратява задръстването на димогарните търби в котлите за горелки с течно гориво.

Специалистите коментираха и предимствата при отопление с пелетни камини MBZ.

Бяха дискутирани реализираните спестявания при отопление с пелети и бързата възвръщаемост на първоначалната инвестиция.


Дата на добавяне: 2016-02-23

Препоръчани продукти

popup image

Пелетни камини

popup image

Пелетни камини